středa 24. srpna 2016

Věčný boj: papír vs. pixely


Ano, přátelé, už i já jsem se musela vyjádřit k tomu, co si myslím o válečné vřavě mezi fanoušky čteček a jiných čtecích zařízení a neochvějným staromilcům, kteří vás za zmínku o Kindlu přetáhnou hardbackem po hlavě. Tak co, tipujete mě na ebookařku nebo sběratelku starého papíru?

pátek 19. srpna 2016

Přečteno: V jako Vendeta - Alan Moore, David J. Lloyd


Po Zátopkovi jsem si uvědomila, že moje povědomí o komiksech je mizivé. Vlastně, abych byla upřímná, tak žádné. Vyhledala jsem si pár článků týkajících se rad pro začátečníky v komiksu a v doporučovaných knihách byla právě tato. Film mám opravdu ráda, takže jsem se na knižní předlohu docela těšila.

neděle 14. srpna 2016

Přečteno: Harry Potter and the Cursed Child - J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne


Ohlášení pokračování Harryho Pottera bylo pro mě, Potterheada, skvělou zprávou. Pak se objevil obláček pochybností, když jsem zjistila, že jde o divadelní hru. Původně jsem neměla v plánu kupovat si Cursed Child v angličtině a počkat na překlad, celé mi to ale nedalo a já se tomu nadšení ze všech stran neubránila. Tahle "recenze" neobsahuje spoilery, pouze velmi hrubé nastínění děje v obrysech.

čtvrtek 11. srpna 2016

Přečteno: Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky


Někdy koncem loňského roku mi kolegyně v práci horlivě doporučovala tuhle post-apokalyptickou hitovku z moskevského metra. Odolávala jsem úspěšně, ale přicházela další doporučení (a množily se díly...) a já začala být smutná, že na tohle téma nemůžu vést diskuze s přáteli...

sobota 6. srpna 2016

Přečteno: Auggie (Ne)obyčejný kluk - R.J. Palacio


Svého času velký hit na knižních blozích (eh?), samozřejmě jsem všechny ty výprodeje náramně propásla neb se mi nelíbila obálka a hlavně jsem se nacházela v období, kdy se mi do literatury pro mladší nechtělo. Nakonec jsem se odhodlala, knihu koupila a zařadila do svého pohádkového období...

čtvrtek 4. srpna 2016

Přibylo do knihovny! Červenec


Přátelé, i když je to asi trochu zvláštní, tak jsem na sebe pyšná. Za tento měsíc nepřibylo do mé knihovny vůbec NIC!

Jsem ráda, že jsem odolala. Snažím se číst to, co jsem nastřádala za první polovinu roku a dohánět tak resty. Je jen otázkou času, kdy nevydržím a zase si nějakého nového knižního miláčka pořídím. Nejdřív ale budu muset svoji knihovnu vytřídit a poslat do světa knihy, které už číst nebudu. O tom ale jindy.

Co vy? Podařilo se vám někdy v poslední době zůstat bez nové knihy do sbírky celý měsíc?

P.S.: Absťák zatím nemám a peněženka se raduje!