čtvrtek 28. dubna 2016

Přečteno: Město schodů - Robert Jackson Bennet


Po drobné odmlce přicházím s novou recenzí. Na úvod si neodpustím krátký žalozpěv nad nadcházejícími zkouškami a od toho se odvíjející velice nízké aktivitě na blogu. Příspěvků do prázdnin pár bude, ale předpokládám, že se budou dát spočítat na prstech jedné ruky. V létě se snad trošku vzpamatuju. 
Město schodů, kniha s hezkým přebalem, na kterém je mimochodem docela fešácká podobenka autora, lákající na detektivní zápletku ve městě s rusky znějícím názvem. Jo a odkazem na příšeráky chránící město.

čtvrtek 21. dubna 2016

Kino: Už je tady zas (2015)


Dva dny od poslední návštěvy kina jsem naklusala do kina znovu. Tentokrát na komedii v trochu jiném kabátu. Docela náhodou jsem narazila na video, ve kterém se o zmíněném filmu mluvilo a druhý den se film promítal v mém oblíbeném kině, takže jsem neváhala a vyrazila!

čtvrtek 14. dubna 2016

Přečteno: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - Ransom Riggs


Anotace, která mě jednoznačně navnadila na zajímavý příběh, spousty super recenzí a naprosto úžasná grafická úprava knihy. Aneb jak jsem se zase nechala zlákat něčím, co je v kurzu i když jsem dopředu tušila, že Tim Burton bude dost přestřeleným přirovnáním. Upozorňuji, že místy může docházet k lehoučkému naspoilerování děje i když se snažím nevyzradit nic až tak zásadního.

neděle 10. dubna 2016

Přibylo do knihovny! Březen


Rozhodla jsem se začít s novou rubrikou a přidávat tak nové knihy, které nakoupím mimo antikvariáty. Rozbalovačky dělat nechci, neumím fotit, nemám na to techniku a prostě jsem celkově trochu nešika na tyhle věci. Sama ráda čerpám inspiraci z podobných článků a zároveň pak vím, na jaké recenze se můžu těšit. Tentokrát se můžete podívat na moje nákupy za březen :)

čtvrtek 7. dubna 2016

Přečteno: Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman


Docela nedávno jsem četla prvotinu Fredrika Backmana a hned, co jsem ji dočetla jsem si ji objednala. Zároveň jsem si v knihovně zarezervovala i "Babičku". Dočetla jsem se nejrůznější názory a nechtěla jsem kupovat knihu, kterou nebudu mít touhu číst vícekrát. Udělala jsem chybu?