pátek 26. února 2016

Nezvládla jsem přečíst: Smrtná zima - Kate A. Boorman


Snažila jsem se co to šlo, ale prostě to nešlo. Zvládla jsem několik desítek stran, ale když se pořád nic nedělo, rozhodla jsem se netrápit se a neztrácet čas nad něčím, co si mě očividně nezíská. Mrzí mě to, protože jsem se na knihu moc těšila a čekala jsem od ní dost. Bohužel. Mezi tím, než jsem se rozhodla ji odložit jsem přečetla dvě jiné knihy, takže to o něčem vypovídá.

Málokdy se mi povede knihu odložit ještě před tím, než se dobojuju alespoň do poloviny. Snažím se dávat knihám šanci a když už jsem v polovině, tak ji většinou dočtu. Tohle bylo tak neskutečné klišé, že i kdybych to náhodou dočetla, tak bych to stejně škaredě sepsula.

Co vy, stává se vám, že knihu odložíte ještě před polovinou?

čtvrtek 25. února 2016

Přečteno: Hledání ultra - Rich Roll


Jak se alkoholik s duší závodního plavce triatlonistou stal. Americký sen, americká pohádka, óda na veganství, product placement, dokázání nemožného. Toto a spoustu dalších věcí se dozvíte, když prolistujete hodnocení knihy na nejrůznějších portálech. Co je a co není pravda? Co si o knize myslím já?

čtvrtek 18. února 2016

Kino: Dánská dívka (2015)


Po delší době jsem vyrazila do kina. Trochu jsem váhala, jestli Deadpool nebo Dánská dívka, ale vyhrála druhá možnost. Už jen proto, že se promítala v malém sále multikina a já ty malé sály a vůbec nejlépe malá kina mám opravdu ráda. Tom Hooper, Alexandre Desplat a kulisy Kodaně, Paříže a Drážďan. Co na to já?

pátek 12. února 2016

Přečteno: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe - Benjamin Alire Sáenz


Další z těch knih, které je vidět takřka všude. Recenzí najdete desítky aniž byste se museli výrazně namáhat, ale většina vám o knize stejně moc neřekne. Snad jen to, že kniha vás s velkou pravděpodobností nadchne tak, jako nadchla ty před vámi. Oddych ve zkouškovém je super, mainstream je taktéž naprosto v pořádku a navíc se ke mně kniha dostala v angličtině, takže to byla výzva, kterou jsem přijmout musela.

čtvrtek 4. února 2016

Přečteno: Kam bych tak běžela?: extrémní běhy od -40 °C do +40 °C - Ivana Pilařová


Čím méně můžu běhat, tím více o běhu alespoň čtu. Tentokrát jsem se pustila do vyprávění další z českých vytrvaleckých legend. Vyprávění o maratonech a ultramaratonech z naprosto šílených míst v extrémních podmínkách a ještě z pohledu ženy?